„Călătorul alege calea sau calea îl alege pe călător?” Garth Nix
Ideea unui viitor prescris sau liber determinat l-a preocupat pe om dintotdeauna, explicatiile fiind legate de credinta fiecaruia.
Astfel, cei care cred ca la momentul nasterii lor sunt liberi sa-si scrie singuri paginile vietii, vor sustine idea existentei unui cadru deja stabilit datorat mostenirii genetice, a mediului, a spatiului cultural, familiei, educatiei, etc.
Altii sustin ca destinul este scris dinaintea nasterii, iar viitorul este soarta pe care o avem. .
Si unii si ceilalti sunt de accord insa ca fiecare dintre noi urmam un drum, o cale, spre o destinatie care se contureaza inca de la inceputul vietii si spre care tindem mereu sa ajungem.
Pentru ca suntem supusi circumstantelor, pe multi profesia ajunge sa ii defineasca, iar cei din jur ajung sa tot aiba diverse asteptari de la noi.
Nu ne dam seama de inertia care ne conduce si care face parte din noi, de cutumele, de obiceiurile care ne reaseaza permanent in zona de confort
Subconstientul care ne conduce viata la cel mai mic semn de incertitudine, ne activeaza teama de schimbare si ne impinge fara sa vrem la ceea ce ajungem sa numim:
„Asa imi este soarta! Dumnezeu mi-a dat un destin si imi port crucea!”
Fara sa ne implicam, Incercarile , greselile , obstacolele sau oportunitatile pe care le intampinam, devin experientele noastre de viata si ne trezim de multe ori ca se repeta.
„voința nu decide niciodată fără un motiv”
„Nu stă în puterea absolută a omului. Este privilegiul lui Dumnezeu să determine fie cauzele exterioare care acționează asupra percepției, fie iluminarea interioară care acționează asupra sufletului.
Daca nu este o fatalitate, cum am mai putea vorbi noi despre destin?
Cum ar fi sa ne cunoastem mai bine ca sa putem observa mai mult din ceea ce ni se intampla , si sa actionam cu mai mult control ca sa nu mai stam la mila sortii?
Cand provocarile se repeta des si sistemul nostru psihic este depasit, apare suferinta, si ajungem sa spunem ca ne-am blocat.
In momentele noastre de suferinte sau de durere psihica , cerem ajutor divin pentru nenorocirile ce vin din Univers si ne dorim o interventie salvatoare.
Atunci cand se pare ca nu avem solutii , ne intoarcem cu fata la Dumnmezeu si ii cerem sa ne modifice cursul existentei, speram sa se rastoarne situatia in favoarea noastra sau,
„ SA AVEM O SOARTA MAI BUNA” .
Atunci imploram:
„Ajuta-ma Doamne”
Se intampla ca unii dintre noi sa simta ca sunt mai mult sau mai putin ajutati in soarta decat ceilalti.
Atitudinea noastra activa sau pasiva , atat in plan material cat si spiritual, va determna mereu o alegere din partea noastra.
Cand induram mult si intens, constiinta noastra tinde sa se deschida consierabil si lucrurile ni se arata mult mai clar.
Menirea depasirii acestor obstacole, acestor incercari nu este alta decat sa putem evolua.
Orice experienta este o lectie de viata, o mana de ajutor care sa ne deschida ochii.
Asa cum spune romanul :
„ orice sut in fund, este un pas inainte „
Exista astazi o teorie asupra Destinului care se bazeaza pe conceptul de sincronicitate.
Fizicianul Regis Dutheil a creat o teorie a destinului legata de fizica cuantica. Conform acestei teorii, constiinta este alcatuita dintr-un camp de materie necunoscut ce implica 2 viziuni complementare despre destin – liberul arbitru care exista intr-un univers superluminos si care, coexista alaturi de determinismul din lumea noastra.
Aceasta abordare fizica a destinului arata ca:
omul isi poate modifica destinul inscris in superconstiinta superluminoasa, poate modifica evenimentele inscrise initial.
Accesul se produce prin experienta directa care se si poate modifica .
Cine nu a auzit inca de practici si tehnici venite din timpurile vechi , cum sunt : – meditatia , exercitiile de respiratie, hipnoza sau unele substante – pentru a patrunde in dimensiuni in care timpul nu mai exista si care iti dau sentimentul ca faci parte integranta din Universul cosmic.
Avem astazi cai cunoscute de a ajunge sa avem acces la propriile noastre resurse dar si la acelea ale subconstientului colectiv.
Principiul sincronicitatii face ca atunci cand proiectam pe ecranul nostru interior o dorinta si credem in indeplinirea ei , noi transmitem mesaj Universului , iar acesta ne va raspunde.
Numerologia este foarte eficienta in a recunoaste faptul ca nimic nu este intamplator.
Ea ne obliga sa facem alegeri constiente care sa ne angajeze pe calea vietii noastre , pe drumul vietii noastre cel mai potrivit si la momentul potrivit.
Pentru ca fiecare an se afla sub vibratia unei cifre simbolice, de fiecare data noi suntem sub o stare de receptivitate diferita.
Cifrele sunt puncte de reper importante pentru ca, vibratia lor odata cunoscuta ne va ajuta sa ne armonizam cu cerinta Universului si cand mergem pe calea destinului nostru, sa intelegem incotro ne duce el .
Daca suntem armonizati cu mesajele calauzitoare, ale Universului acesta ne va sustine in demersul nostru.
Asadar, daca vorbim despre destin , adica destinatie, in linii mari putem spune ca Universul ne sustine energetic inspre ceea ce reprezinta energia simbolica a cifrei fiecarui an al ciclului de 9 ani si de 7 ani..
Daca vom tine cont de acest aspect si realizarile noastre se vor inscrie pe un drum al vietii firesc pe parcursul acelui ciclu, ne va feri de blocaje si ne va reaseza pe calea unei vieti implinite.
ANUL 1, incepem un ciclu nou, un proiect nou.
Anul 2, suntem noi impreuna cu ceilalti, un an ce predispune la aliante si la dependente (de oricare fel).
3 este un an norocos, cand apar oportunitati.
4 ne sustine sa construim ceva temeinic.
Concretizam ce am facut pana atunci si anul 5 ne permite sa ne schimbam viata, sa ne separam de trecut.
Anul 6 ne ajuta sa ne echilibram, sa putem armoniza lucruri, sa avem oarecare stabilitate.
7 ne impinge sa gandim si sa ne punem intrebari , astfel ca
8 sa ne sprijine sa recoltam ce am semanat.
Anul 9 este neaparat anul bilantului in care se dau examenele la ceea ce am parcurs timp de 9 ani si primim raspunsurile in concordanta cu performantele noastre.
Cand rezultatele nu sunt dintre cele mai favorabile, si inregistram obstacole, vom resimtii efectul lectiilor de viata nerezolvate.
Vom repeta de cate ori este mevoie, scenarii la un alt nivel care sa ne indemne sa rezolvam acele probleme
Sfantul Augustin din Hipona spunea ca
„numerele sunt limbajul universal lasat oamenilor de catre zeitati, pentru a confirma adevarurile.”