Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Numerologia limbaj universal al cunoasterii

Daca iti doresti sa- ti netezesti calea in viata, sa te cunosti si sa-ti atingi menirea in acesta intrupare pe pamant, ai la indemana cel mai precis instrument de cunoastere si autocunoastere.

NUMEROLOGIA

Ce este NUMEROLOGIA ?

Numerologia limbaj universal al cunoasterii
În cuvintele cele mai simple, numerologia este un studiu al numerelor din viața
noastra.
Cu ajutorul lor poti descoperi multe informații despre lume și de asemenea, despre fiecare persoană în parte, utilizând doar semnificatia cifrelor și înțelegând interacțiunea dintre ele. Numerologia este un studiu al numerelor .
Pentru ca semnificatiile date numerelor sunt atat de riguros atribuite, iar operațiile cu ele sunt absolut matematice, nu ai cum sa te indoiesti de veridicitatea aspectelor dezvaluite.
Singurele erori pot consta in necunoasterea lor decatre cel care le interpreteaza.
Acest aspect confera numerologiei calitatea unui limbaj universal al cunoasterii.
Toate cele folosite în numerologie sunt  practici antice care folosesc informații despre momentul în care te-ai născut si ofera informații despre cine ești, de ce te afli întrupat pe acest pamânt si la ce aspiri.
 
 
Asadar, dacă te intrebi unde trebuie să mergi mai departe în viață sau doresti să te înțelegi mai bine, numerologia poate fi o deschidere excelentă pentru a intelege cine esti cu adevărat. Numerologia este un studiu al numerelor. 
Numerologia limbaj universal al cunoasterii -  Toate literele au și ele o frecvență vibrațională care este legată de numere (și invers). 
Numerele corespund unor trăsături particulare și unor provocări specifice, precum și unei varietăți de scopuri adevărate prin calitatea vibrationala. Nu se mai indoieste nimeni in ziua de astazi ca totul, inclusiv noi , totul este energie , totul vibreaza , totul se misca si totul se transforma.
Este important să înțelegi ca rădăcinile acestei practici se bazează pe semnificația simbolică a numerelor asociate cu viața ta,
cum ar fi numele  și data ta de naștere,
ținând seama de toate legile și pricipiile Universului.
Teoria din spatele numerologiei este că numele și numerele sunt indisolubil conectate –

Istoria Numerologiei

numerologie pitagoreica

Numerologia limbaj universal al cunoasterii

Înregistrările scrise vechi din multe culturi arată că numerologia era cunoscută încă de la începutul istoriei scrise

Puțin din ceea ce se știe despre Pitagora provine din relatări contemporane, iar primele relatări fragmentare ale vieții sale au venit în secolul al IV-lea î.Hr., la aproximativ 150 de ani după moartea sa.

Pitagora s-a născut în Samos și probabil a plecat în tinerețe în Egipt și Babilon.  A emigrat în sudul Italiei în jurul anului 532 î.Hr., aparent pentru a scăpa de conducerea tiranică din Samos și și-a înființat academia etico-politică la Croton (acum Crotone, Italia). 

Din cauza sentimentului anti-pitagoric din Croton, a fugit din acel oraș în 510 î.Hr. spre Metapontum (acum Metaponto, Italia) unde a si murit.

Lui Pitagora i se atribuie teoria semnificației funcționale a numerelor în lumea obiectivă și în muzică si teorema pentru triunghiurile dreptunghice , care  au fost probabil dezvoltate abia mai târziu de școala pitagorică.

In numerologie se iau in considerare numerele si numele persoanei

Fiecare litera a numelui are o valoare numerica, valoare care se afla in stransa legatura cu o anumita vibratie cosmica.

Suma numerelor zilei de nastere si suma derivata din adunarea cifrelor corespunzatoare literelor numelui personal sunt interdependente, deoarece aceste numere ofera foarte multe informatii despre caracterul, scopul in viata, motivele si talentele care exista la o anumita persoana.

Numele unei persoane este format din litere,iar fiecare litera de la A la Z are o anumita cifra. In tabelul de mai jos sunt prezentate numerele corespunzatoare literelor:

Se poate spune că vibrațiile numelui nostru de naștere și ale datei de naștere sunt cheia care poate deschide ușa către realizarea de sine și o viața împlinită.

Numerologia limbaj universal al cunoasterii

SEMNIFICATIA cifrelor în numerologie

Numerologia limbaj universal al cunoasterii

Numerologia este un studiu al numerelor.
Cu cat aprofunam intelegerea acestor simboluri, ni se vor dezvalui tot mai multe straturi de intelegere. Dandu-le la o parte ca pe foile unei cepe, ni se vor arata noi si noi intelesuri asezate pe mai multe niveluri de la cele simple spre cele mai profunde.
Fiecare calcul pe care îl facem în numerologie, va reduce rezultatul obtinut la o singură cifră până când ajungem la una dintre aceste cifre de la 1 la 9, si pe baza lor se face interpretarea.

 

Numerologia este un studiu al numerelor.
Ea admite că numerele sunt vibraţiii si ca fiecare vibraţie este diferită de următoarea din pricina număru-lui de cicluri la care oscilează pe secundă.

Fiecare sunet, culoare, parfum şi gând este o vibraţie.

Fiecare dansează în ritmul numărului său inerent, fiecare fiind legat de viaţă în felul său propriu.

Numerologia limbaj universal al cunoasterii

Este omul cu calitati de conducator, independent, autosuficient, care nu are nevoie decât de el însuși și de energia sa pentru a prospera.

Valorifica orice circumstanta pe care altii se tem sa o exploreze, nu asteapta oportunitati ci se duce spre ele, dand dovada de flexibilitate, de miscare rapida si eficienta .

Este Orientat spre obiective , autodeterminat,  si vede lumea ca pe o oportunitate in care exista multe posibilitati de care poate profita.

Este persoana inovatoare ce gaseste idei si solutii creative, cu privirea mereu spre progres, urmarindu-si succesul.

O persoana profund intuitiva  care  poate prelua energii ce nu pot fi văzute, ci doar simțite.  Această trăsătură ii permite numărului 2, ca inconstient  să faca dovada instictelor sale. O persoana emotionala, cu gânduri, speranțe și temeri pe care alții nici măcar nu le-au exprimat.

Este un pacifist care este foarte conștient de valorile cooperării și a lucrului in parteneriat si care isi intretine  relațiile cu diplomatie,

Armonia si echilibrul sunt apanajul lui 2, chiar și când se confruntă cu energii contrastante. Acest aspect face ca un 2 sa vada cum diferențele se pot uni pentru a crea ceva complet și bine rotunjit.

Are  puterea de a stapani situații și relații (dragoste și altele), pe care le  gestionează atent si cu subtilitate. 

Numerologia limbaj universal al cunoasterii
Numerologia limbaj universal al cunoasterii

Numărul 3 este un optimist si iubitor de viata care nu pierde niciodată șansa de a se distra. El reprezinta comunicarea, conexiunea și creativitatea nestăvilită ca si oportunități.

Tendinta lui 3 este de a prospera într-o atmosferă optimistă și captivantă. Energia sa este tinerească și pozitivă și are un chef incredibil de viață. Dansează de la o experiență plăcută la alta, plin de dorinta să interacționeze cu ceilalții  . 

Abilitatea de baza a numărului 3 este comunicarea, talent pe care il folosește pentru a-si construi un cerc larg de apropiati , de prieteni si iubiți.Creativitatea il ajuta pe 3 sa fie extrem de original, are o gândire unică și inovatoare, cu idei abstracte . 

Natura artistică și curioasă a acestui număr îi permite să transmită idei abstracte și să găsească soluții pe care alții nu le pot gasi. 

 4 da stabilitate unei persoane sau unei situații. Are o energie înțeleaptă și rațională care ne poate aduce un sentiment de securitate și consistență.

Un numar mental care conduce cu capul nu cu inima și folosește această forță mentală pentru a construi o viață de slujire și mulțumire. Numarul muncii serioase.

Cei 4,  au o perspectivă realistă asupra vieții si tind să vadă lucrurile ca alb-negru, fără gri între ele  și nu sunt influențați de cel mai nou sau mai strălucitor obiect, experiență sau idee. 

O natura harnică , dedicați, răbdători, cu picioarele la pământ și muncitori,  4 stie are nevoie de timp și sa depuna efort pentru a obține cele mai bune rezultate, astfel încât   în relații, locuri de muncă, prietenii și acasă sunt necesare pentru a face ca lucrurile sa mearga bine. Este un alt mod în care cei 4 creează stabilitate și este încântat să lucreze.

Numerologia limbaj universal al cunoasterii
Numerologia limbaj universal al cunoasterii

De baza pentru numărul 5 este curiozitatea și nevoia de o varietate.

Traieste experiențe interesante pentru a se simți împlinit.

Dorește libertatea și aventura și nu se teme să lase să fie dus de vant acolo unde poate.

Pentru 5, viața nu înseamnă stabilirea de obiective și elaborarea de planuri, ci despre a ieși acolo și a experimenta. Orice lucru care stârnește simțurile stârnește interesul celor 5 și abia așteaptă să participe la experiență. Ii place riscul, are o energie ridicată și plina de posibilități. 

5 este un explorator și experimentea lumea , si interacționeaza  cu oamenii din ea.  într-un cadru plin de viață, acest număr  în situații sociale și nu pierde niciodată șansa de a se angaja și de a învăța de la cineva nou.

6 are apacitatea de a sprijini, a hrăni și a  vindeca.

Este o forță puternică de compasiune și empatie, iar lumina sa caldă da multa  speranța. Rolul lui 6 este de a-și folosi inima și sufletul pentru a fi în folosul celorlalti. Este cifra pragmatismului.

Sunt deschiși și sinceri cu privire la sentimentele lor, ceea ce îi permite să înțeleagă și să ofere ajutorul necesar.
Este familistul convins , este oprezență amabilă, blândă și ofera  sfaturi din inimă. 

6 este o fire calda, un romantic si este fericit si dispus să se sacrifice pentru alți oameni și de dragul armoniei, încât își neglijează propriile nevoi și bunăstare. 

Aduce echilibru si armonie acolo unde isi manifesta influenta.

Numerologia limbaj universal al cunoasterii
https://numerolog.ro/wp-content/uNumerologia limbaj universal al cunoasterii

7,  este un numar profund  și înțelept si nu se multumeste cu lucruri facute de mantuiala, cu explicatii de suprafata. Este un singuratic, un introvertit.

Abilitatile sale de baza sunt punerea de întrebări, cercetarea, ascultarea și simțirea si le folosește în căutarea conștientizării.  

Este un număr analitic care se bucură de colectarea și filtrarea informațiilor pentru a găsi răspunsuri si isi foloseste intuitia ca ghid. Are o abordare mai intelectuală a vieții decât una emoțională si cerne lumea prin filtrul prostiei. 

Această combinație de gândire conștientă cu cea subconștientă permite mintii lui 7 sa ajunga planuri profunde si ascunse mintii obisnuite. In felul acesta va trai experiente cu sens in lumea plina de mister a spiritului.

Numărul 8 este realizatorul si poate măsura viața după obiectivele pe care le atinge.
Are un bun simț al afacerii, este o prezență puternică și are un puternic impuls de succes.

8 este, de asemenea, un simbol al echilibrului – se poate  vedea în forma sa simetrică cand cele 2 baloane sunt egale, ele reprezentand lumea fizica si cea sirituala.

8 este un Ambițios. El  trăieste pentru a – si atinge scopurile propuse. Este ecilibrat dar autoritar si un matrerialist 

Când lucrurile sunt echilibrate, 8  se simte stabil controlat și susținut,  este cel mai productiv mediu pentru in  care cei 8 pot  să lucreze.

Numerologia limbaj universal al cunoasterii
NumerologiNumerologia limbaj universal al cunoasterii

9 reprezintă finalizarea, dar nu finalitatea. Incheie lucruri, situatii, proiecte…in scop transformationist.

9 acționează ca un deschizător de drumuri în acest proces de tranziție sau transformare, pentru ca ne ghideaza si ne da putere  cu înțelepciunea sa. Absoarbe răspunsurile dintr-o sursă spirituală, ca apoisqa il  intoarca  în lumea reală.

Prin experiența de viață, numărul 9 a învățat valoarea și nivelul înțelepciunii sale interioare si este în poziția de a-i trezi si pe ceilalți către propriul lor sine superior.

Conducând prin exemplu, cele 9 arată cum să gestionăm greutățile cu har și înțelegere, inspirându-i pe alții să facă același lucru.

9 Este conștient de modul în care funcționează lumea și știe de ce este nevoie pentru a trece prin momente dificile, poate da  sfaturi valoroase, confort și vindecare pentru alții. Este altruist.

Numarul 0, reprrezinta Totul sau nimic, este forma de manifestare extremista.

Nu tine de vointa persoanei si nu poate fi controlata . 

In nici un caza nu reprezinta lipsa unei cifre ci poate insemna si intregul absolut in care toate se pot manifesta .

Reprezintă deci principiul unic, Dumnezeu în formă pură, este energia nemanifestată, energia potențială din care se poate crea absolut orice. 

Totul este posibil, orice.

Numerologia limbaj universal al cunoasterii

NUMERE MAESTRU

Vizionarul

Constructorul

Invatatorul

Numerele maestre si semnificatia lor

Numărul maestru 11

Numărul  Maestrul 22  

Numărul Master 33  

Dacă ai un numar maestru:  11/2, 22/4 sau 33/6 – inseamna ca ai adaugat forta provocărilor care sunt mai intense.

Trebuie să fii conștient de atributele numărului de bază (1, 2 sau 3) care  furnizează energia fundamentală si apoi aceasta isi amplifica intensitatea acestei energii.

Pentru calea noastră de viață este atât un dar, cât și o provocare.

Numere Maestre si  semnificațiile lor numerologice!

Toate numerele au o energie și un sens unic în Numerologie, totuși unele sunt mult mai influente decât altele.

Cifrele simple de la 1 la 9, sunt cele de baza in cercetarea numerologica si primesc toata atentia cuvenita   dar,   există trei numere de cate două cifre printre altele, care dețin o putere speciala, motiv pentru care s-au numit „Numere maestre”

Numerele 11, 22 și 33,  au o energie aparte

Ele reprezintă cele trei faze ale creației: vizualizarea, construirea și partajarea.

Persoanele care detin in matricea energetica  11, 22 sau 33   sunt deseori supuse unei vieti in care lupta pentru existenta si conflictele interioare constituie o povara grea.

Ei sunt cei care   invata lecțiile profunde pentru a-si atinge  potențialul  mai tarziu in viata si de aceea le trebuie mai mult timp , mai multa răbdare , mai multa perseverență   dar, cu siguranta vor fi  răsplatiti  . Asa ca,   merită.

11 este vizionarul, 22 este arhitectul și 33 îl livrează lumii.

Numărul 11 ​​este un vizionar, cu o intuiție mai puternică decât oricare alt număr.

Este sensibil, spiritual și funcționează bine impreuna cu ceilalți.

În Numerologie, poartă mai multe semnificații asemanatoare numărului 2 – cooperare, influență, instinct – dar pe un plan mult mai înalt, mai spiritual.

Oamenii cu un traseu   11 oriunde în numerologia lor au un sentiment profund de conștientizare cu privire la lucrurile pe care noi, ceilalti nu le putem vedea.

Sunt foarte sensibili la energiile subtile și pot chiar să aibă sentimentul psihic de a cunoaște – adica ca deja ca stiu lucruri.

Este ca și cum ar putea auzi fizic gândurile, temerile și sentimentele altor oameni.

Lectia lor de  viața este sa  învețe  să aibă încredere în intuiția lor  si vor avea experiențe mai dificile decât altii pentru a perfecționa această abilitate unică.

Acest sentiment incredibil de clarviziune ,  de conștientizare a ceea ce se petrece in universc este  copleșitor încât poate provoca frică sau anxietate profundă  

Relațiile și munca în echipă sunt cheia pentru ca numarul Maestru 11 sa-și îndeplineasca potențialul final.

Motivația sa de a echilibra, de a uni   lucrurile   combinată cu capacitatea sa de a-i citi pe ceilalti îi conferă o prezență atentă, înțelegătoare și de susținere.

În loc să se bazeze pe logica creierului   său sau pe   emoții, cei 11 trebuie să urmeze întotdeauna înțelepciunea vocii lor interioare spirituale, sa-si urmeze intuitia.

Cunoscut ca „Maestrul constructor”, numărul 22  , Este de asemenea,  binecuvântat cu intuiția celor menționate mai sus la numarul 11, cu un dar suplimentar de efort practic care sa-i confere capacitatea de a transforma chiar și cele mai înalte viziuni în realități.

22 are multe dintre aceleași atribute ca și omologul său dintr-o singură cifră, numărul 4 – care inseamna – gândire rațională, pași metodici, structuri solide – dar cu instincte și abilități mult mai mari.

Acest lucru ii conferă Maestrului Număr  22 puterea de a imagina o idee măreață și de a o materializa în lumea reală.

Dar, asta nu inseamna ca  persoanele cu 22   în numerograma  nu sunt magi,ei  sunt actualizatori – sunt muncitori încrezători in valoarea lorccand  intenționează să creeze ceva de mare valoare și sens.

Intr-o viata in care exista  eșecuri și lupte, acești oameni învață ce înseamnă să rămâi dedicat unui scop   in  viață.

 Fiecare încercare este o lecție spirituală în ceea ce privește rabdarea de a obține cât de mult se poate atunci cand respecti legile universului.

Energia numarului este foarte puternica si are nevoie sa fie recunoscuta

Varianta de rezistenta in fata acestui numar  are ca rezultat, de obicei, trândăvia sau o lipsa totală de direcție in viata.

 Oameni își pot da seama prea târziu în viață că sunt nepregătiți și neîmpliniți.

 Dar  atunci când  persoana acceptă și se aliniază cu potențialul puternic lui  22, atunci cu adevărat orice este posibil.

Numărul 33 este o întruchipare a iubirii și luminii pure.

În Numerologie , 33 este cunoscut sub numele de „Maestrul Învățător”, deoarece are responsabilitatea profundă de a-i îndruma pe alții pe drumul lor spre vindecare și iluminare.

Acest Număr Maestru a fost încredințat de univers pentru a-și asuma acest rol foarte important și este dedicat în întregime sarcinii.

Există câteva locuri în numerologia unei persoane în care poat apărea 33, dar , Calea vieții 33 este deosebit de rară.

Oamenii cu 33   în graficul lor se raportează profund la inimă și suflet – atât la a lor, cât și ai celorlalți.

De-a lungul unei vieți de dureri   și greutăți, cu experiențe  resimțite tragic

oamenii învață cum să facă față luptei cu intelepciune incat  și să fie un exemplu de speranță și vindecare pentru ceilalți.

Aceasta este calea către dezvoltarea compasiunii necesare pentru a-i sprijini și a-i sfătui pe alții în călătoria lor spirituală.

Numarul maestru 33 au  persoanele  care sunt menite să invete din experientele proprii sa -și comunice  aceste  experiențele celorlalti ,  să fie acolo atunci când alții au nevoie de ele,

Si sunt meniti să radieze conceptul de iubire și vindecare în tot ceea ce fac.

Numarul Maestrul 33 devine  un canal pentru ca mesajele divine să ajungă la noi aici pe Pământ.

El poarta  puterile de percepție ale celor 11 și puterile de manifestare ale celor 22, apoi, la care se  adăuga capacitățile sale extraordinare de a împărtăși și a vindeca, devine prezența post-profundă a tuturor.

Ce este spiritualitatea ?

Numerologia limbaj universal al cunoasterii
 • Pentru unii oameni spiritualitatea înseamnă religie, si pentru ca sunt religiosi și urmând legile și tradiția religiei, probabil propria lor religie.
 • Penru alti oameni este un cuvânt care înseamnă credință în Dumnezeu și în puterea care a creat viața și Universul.
 • Sunt de asemenea multi oameni care spun că spiritualitatea înseamnă orice legătură cu sufletul și spiritul.
 • Exista  oameni care asociază spiritualitatea cu   vindecarea, cu puterile psihice. Astrologia, paranormalul și tot ce nu este fizic.
 • Pentru câțiva, spiritualitatea ar putea însemna meditație, yoga, extinderea conștiinței și trezirea spirituală.
 • Unii oameni consideră acest termen ca fiind ceva sublim și dincolo de înțelegere.

Asadar, spiritualitatea înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. Nu există o definiție unică si larg acceptată, a spiritualității.
Oricum se poate spune ca  eista un numitor comun al acestor definitii, si anume ideea că spiritualitatea este ceva dincolo de lumea fizică.  ceva misterios, exotic sau riguros, în funcție de  punctele de vedere ale fiecaruia.
Deschiderea în acest fel te poate ajuta să trăiesti cu speranță, sens și scop și pace interioară în mijlocul oricărei circumstanțe în care te afli.

„Așa cum o lumânare nu poate arde fără foc, oamenii nu pot trăi fără o viață spirituală”. - Buddha

Modul în care ne exprimăm spiritualitatea este modelat de experiențele noastre personale, familiale și culturale.
Daca Unii oameni își exprimă spiritualitatea într-un mod religios. Aceastia includ  de obicei limbajul religios, credințele și simbolurile. Iubirea, încrederea și iertarea sunt importante în căutarea sensului în relații. 
Asa ca poti crește spiritual pe măsură ce înveți să faci acest lucru.

Spiritualitatea sănătoasă oferă un sentiment de pace, integritate și echilibru între aspectele fizice, emoționale, sociale și spirituale ale vieții noastre. 

Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor calea către o astfel de spiritualitate trece prin lupte și suferințe și include adesea experiențe înspăimântătoare și dureroase. În aceste experiențe vă puteți lupta cu întrebări precum acestea:

 • Ce cred oamenii despre mine?
 • Unde apartin?
 • Cum îmi pot exprima în mod eficient dragostea sau furia?
 • Ce înseamnă să fiu adevărat pentru mine?
 • Ce rezerva viitorul?
 • Ce înseamnă moartea și moartea pentru mine?

In spatele unor astfel de întrebări exista multe temeri de necunoscut într-un fel sau altul,  o teamă cu privire la domeniile vieții pe care nu pare să le dețineți controlul. 

A-ți înfrunta temerile în mod deschis și sincer te ajută să-ți dai seama unde ai de fapt controlul și să renunți la eforturile tale inutile de a controla ceea ce este dincolo de puterea ta. 

Viaţa se ordonează,  pentru fiecare  după filosofia pe care o adopta după credintele şi aşteptările pe care le are

Legile divine -
Legile Universale : Răspunsuri antice la probleme moderne

Numerologia limbaj universal al cunoasterii

Sunt acele reguli pe care Dumnezeu le-a considerat potrivit harului Său să ni le dea , și sunt acele „mistere”, date de Dumnezeu pe care le găsim în scripturi; de exemplu , cele zece porunci.

Atunci când vorbim despre a infaptui un destin, un viitor pentru noi,  înțelegem   lumea materială, in care ne dorim o viață bună. – adica de la   o casa  cu un dormitor, îmi doresc o casă cu cinci dormitoare. Sau visez că am fost promovat intr-o functie mai inalta; sau, vreau o viață de familie fericită și împlinită și să cresc copii, care au de asemenea vieți împlinite.
Dar, din punct de vedere spiritual, suntem preocupați de o imagine mult mai amplă.

Din punct de vedere spiritual, suntem preocupați de o imagine mult mai amplă.

Este corpul nostru cauzal, cauza existenței noastre, care este de asemenea cunoscut și sub numele de suflet.

Atunci când vrem să ne schimbăm gândirea și modelele noastre de comportament, în timpul oricărui proces de auto-dezvoltare, fie că este psihologic sau spiritual, ceea ce evoluează sau se transformă este stratul de mijloc, corpul subtil.

Destinul spiritual este strâns legat de purificarea corpului subtil prin îndepărtarea straturilor care îl înconjoară.

Kybalionul – cele şapte principii hermetice

“Principiile Adevărului sunt Sapte; cel care le cunoaste şi le înţelege, posedă Cheia Magică la a cărei atingere toate Porţile Templului se deschid larg” – Kybalion

Competențe în:

Distribuie această pagină
Scroll to Top