Numerologia ne descopera potențialul si menirea

Din misterele lui 9

În antichitate, 9 se considera că are puteri magice, și pentru că era un număr impar, se bucura de o deosebită trecere.

Pitagora, părintele matematicii, și Hipocrat, părintele medicinei, le atribuiau numerelor neperechi o putere miraculoasă: copilul se naște la 9 luni, Muzele sunt 9 ( în mitologia greacă, erau cele nouă fiice ale lui Zeus și ale Mnemosynei, considerate drept inspiratoare ale muzicii, ale dansului, ale poeziei și patroanele artelor în general. )    

Dintr-o perspectivă pur matematică există o observație matematică și filozofică, unică și revelatoare.

Iata de ce:

 • Un cerc are 360 de grade, adică  3+6+0= 9
  Semicercul are 180 de grade, adica 1+8 +0 = 9
  45 de grade înseamnă 4+5= 9
  Patratul are 4 unghiuri de 45 de grade , adica 4×45=360 = 3+6= 9
  Octogonul are 8 unghiuri de 135 de grade, adica 1080 de grade, adica 1+0+8+0= 9

Si multe alte calcule!

 • Când înmulțești orice număr cu 9, apoi aduni cifrele rezultate și le reduci la o singură cifră, devine întotdeauna un 9.
  De exemplu-
  6 x 9 = 54, redu 54 la o singură cifră adunându-le : 5 + 4 = 9.
  În mod similar, 8 x 9 = 72 și 7 + 2 = 9.
  Sau 23 x 9 = 207, 2 + 0 + 7 = 9 și așa mai departe.

Nu este nimic întâmplător în această particularitate.

Orice număr, oricât de mare, înmulțit cu 9 se reduce la 9.
Orice număr care a fost inițial mărit cu un 9 ca factor, își pierde propria identitate și în schimb preia caracteristicile lui 9.

Niciun alt număr nu are această calitate.

Un atribut diferit, dar nu mai puțin distinctiv, a lui 9 se întâmplă atunci când îl adăugi la orice alt număr, apoi reduci acel număr la o singură cifră. 

În acest caz, revine întotdeauna la sine ca și cum nu s-ar adăuga nimic – nu schimbă nimic din valoarea inițială dintr-o singură cifră.

      De exemplu, 5 + 9 = 14,     1 + 4 = 5.
      Sau 7 + 9 = 16,                    1 + 6 = 7.

Dacă ne uităm la personalitatea acestui număr unic, este cel mai mare dintre numerele cardinale, cel definit de 9  este cel mai monden și sofisticat dintre toate numerele.

 • 9 are asemănări cu cele 6– inclusiv forma sa (răsturnată). 
 • Acolo unde 6 este un simbol al iubirii și compasiunii îndreptate către persoanele apropiate (prieteni, familie, comunitatea locală), 9 oferă dragoste și grijă lumii în general.
 • 9, mai mult decât orice alt număr, are conștiință globală -este un rezervor de dăruire cu un generos pivot descendent.
 • Cei – influențați de vibrația lui 9, trăiesc în lume și înțeleg legătura dintre toți oamenii. 
 • Persoanele cu acest număr sunt umanitarii care nu văd nicio diferență între vecinul lor de alături și oamenii din diferite culturi de cealaltă parte a lumii. 

9 este cel mai puțin judecător dintre toate numerele, cel mai tolerant și cel mai conștient .

9 este copleșitor de iubitor și empatic.

Oamenii îi consideră adesea pe cei cu 9  ca fiind puternici, maiestuosi, grațioși și înălțați, dar strâns legați de restul omenirii. 

În același timp, pot fi greu de atins, pot părea distanți și tind să plutească deasupra problemelor mici, care pot fi supărătoare pentru ceilalțiț. Sunt persoane foarte selective în orice. 

Oamenii iubesc sau urăsc  persoanele 9, dar le este greu să nege respectul pe care îl cer acestea. 

Anii 9 au un gust impecabil, sunt talentați, creativi și de obicei destul de elocvenți atunci când se exprimă.

Numărul 9 este numit numărul „Mama Tereza”, deoarece nu ezită să corecteze abuzul. Mai important, nu caută credit pentru acordarea unei asistențe. 

Așa cum numărul 9 adăugat la un alt număr nu forțează intrarea în sumă (suma rămâne aceeași) –   indivizii 9, nu se impun niciodată asupra altora atunci când încearcă să ajute.

Atunci când circumstanțele o impun, 9 poate fi o forță puternică, suficient de puternică pentru a prelua și conduce pe alții după voința lor (la fel ca numărul 9 când este folosit pentru a înmulți orice alt număr, unde preia controlul). 

Cu toate acestea, 9 nu este un lider în același mod în care sunt 1 și 8; influența sa provine din tărâmurile superioare ale filozofiei și dreptății. Un 9 nu folosește forța sau viclenia, ci doar se răzgândește!
Deși este în general dezinteresat, un 9 este adesea prosper. 

Această contradicție ajută la ilustrarea naturii adevărate a 9.
În cazul în care un 8 are succes financiar concentrându-se pe recompensa potențială a unei întreprinderi, 9 câștigă recompensă financiară ignorând cu totul potențialul monetar al unui efort, exact opusul celor 8 .

În ceea ce privește problemele inimii, 9 nu este deosebit de romantic.

 • 9 pot fi un partener romantic dificil, nu numai pentru că este pretențios, ci pentru că nu știi niciodată în ce măsură ai reușit să îl atingi emoțional. 
 • Anii 9 au tendința să-și ascundă inimile, așa că, și după ce l-ai cunoscut de mai mulți ani, conexiunea poate părea un pic îndepărtată.
 • Sunt prieteni loiali, dar nu își vor permite să devină vulnerabili. 
 • Atributul cel mai grăitor al celor 9 este sentimentul întotdeauna subtil, dificil de identificat, că există mai mult pentru ei decât pare. 
 • Ei sunt profunzi și intuitivi , și sunt în orice moment conștienți de limitele lor, ca o persoană cu o vedere periferică supra-dezvoltată.

Ca la orice număr, 9 are o latură întunecată.

Un 9 poate fi condescendent, arogant, rece și apatic față de suferința altora. Când își arată latura întunecată, este egoist, crud, imoral și complet neatins. Din păcate, este ușor ca un 9 să cadă în partea întunecată. De exemplu, dacă se percep victime ale unei nedreptăți, pot deveni răzbunători, neiertători și răutăcioși.

Când 9 reprezintaă un ciclu , deseori denotă o finalitate, finalizarea unei etape. 9 ca ciclu este frecvent văzut ca un indicator al morții. 
Dar, acest lucru este simplist și incorect. 

Când te afli în a 9-a perioadă a unui ciclu (cum ar fi cel de-al 9-lea an al unui ciclu de 9 ani), înseamnă că te afli în etapele finale ale acelei perioade de eforturi. 

Este timpul să îți golești găleata și să te pregătești pentru schimbare, să renunțați la trecut, să închei ce nu este finalizat și să faci loc pentru noi oportunități.

În ciclurile Anului Personal , 9 este întotdeauna urmat de 1; de fiecare dată când treci prin acea fază de doi ani (de la un an la altul) treci printr-o transformare de un anume fel. 

Uită-te la orice perioadă din viața ta când ai trecut printr-un 9 an personal urmat de un 1 an personal și vei descoperi că acest lucru este adevărat. Apoi, vezi la ciclurile din graficul tău   pentru a afla care a fost natura fundamentală a acelei transformări.

Distribuie această pagină

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top